0

Janome Easy Jeans "ERNST"


Nu med NY design


  • Finns i lager
5.995,00kr
KlarnaDelbetala från 256,25kr/mån. Villkor.
Artikelnr JEasy-4735

Janome Easy Jeans 1800, super stark symaskin.

Bäst i test flera gånger. 
Janome Easy jeans 1800 är en uppdatering av den väldigt populära Easy jeans 2522.
Nytt är bl.a. Nålpåträdare, Inbyggd tillbehörsask och ett uppdaterat utbud på användarvänliga sömmar .

En allround symaskin som både har kraften att klara de tjockaste tygerna men samtidigt producerar de finaste sömmarna i delikata tyger. Behöver du en rejäl, robust symaskin för att lappa segelduken, sy i plast, jeans eller skinn för praktiska behov så är Easy Jeans 1800 de rätta valet för dig. Easy Jeans fungerar även utmärkt som utbildningsmaskin i skolan då den tål det mesta av de flesta. Hård huv medföljer för att enkelt förvara och transportera symaskinen.

Symaskinen Janome Easy Jeans 1800 är en stark, tystgående favoritsymaskin med lång historia.

Easy Jeans 1800 – Janome´s mest producerade symaskinsmodell genom tiderna och har hängt med sedan starten.
Toppmodellen i den mekaniska symaskinsserien. 

170 x 110 mm invändigt arbetsutrymme

Invändigt arbetsutrymme på 170 x 110 mm till höger om nålen. Perfekt för att lappa och laga de stora projekten eller andra projekt där extra utrymme underlättar arbetet.

 

Upplyst arbetsområde

Arbetsområdet runt nålen är upplyst av LED belysning.

 

Friarm

Ta bort friarmsbordet/tillbehörslådan och frigör friarmen för att enkelt trä på ett byxben eller en ärm som behöver fållas.

 

Tillbehörslåda/friarmsbordet

På fronten av friarmen sitter friarmsbordet/tillbehörslådan, här kan du förvara alla tillbehör som följer med maskinen såsom pressarfötter, nålar, rengöringsborste m.m. Fungerar också som ett extra sybord.

 

Greppvänliga reglage

Välj söm och justera stygnbredd, längd och trådspänning med greppvänliga utvändiga reglage.

 


7 mm breda sömmar

Stygnutbudet består av de mest använda sömmarna: raksöm för att sy ihop tyglager, sy i ett blixtlås eller fålla. Du kan självklart använda 4-6 mm bred tvillingnål till tvillingfållar i både fasta och elastiska tyger för att fålla. Sick-sack att kasta kanterna och sy fast applikationer, trestegs sick-sack att sy fast en resår, elastisk söm till trikåtyger, dekorsömmar och ett automatiskt knapphål. Easy Jeans 1800 har till och med applikationssöm.

 


Trådspänningsreglage

För att skapa ett stygn behövs det två trådar som knyts ihop. Ett perfekt, hållbart stygn skapas då knuten balanseras till att hamna mellan tyglagren. Trådspänningsreglaget tillåter dig att enkelt balansera övertråden. 

 

Enkel att trä

Det går snabbt, säkert och smidigt att spola undertråd och du får på extra mycket undertråd på de höga, djupa ”J” undertrådsspolarna. Lägg spolen i spolkorgen, du behöver ej ”fiska” upp undertråden vilket symaskinen gör själv när du startar.

 


Det är även enkelt att trä övertråden. Liggande trådpinne för trasselfri och jämn transport av tråden. Kodad trådväg och avslutningsvis bekväm nålträdare för enkel trädning av nålen och för snabba trådbyten.

 

Trådrullepinnar och trådrullestopp

En fast liggande trådrullepinne och en lös, avtagbar trådrullepinne följer med symaskinen och håller trådrullen på plats. Genom att trä symaskinen med två trådar och välja raksöm får du även möjligheten att sy tvillingsömmar. Det följer också med stora och små trådhållarstopp för att hålla trådrullen/rullarna stadigt på plats.

 

Trådkniv

Sitter ergonomiskt placerad på maskinens vänstra sida. Skär smidigt av tråden efter varje avslutad söm. Tidsbesparande och inga lösa trådar under sömnadens gång. 

 

Pressarfotslyft

Lyfter och sänker pressarfoten. Genom att trycka spaken ett extra hack upp så får du ett extra högt pressarfotslyft för att sy i riktigt tjocka tyger.

 

Pressarfotshållare 

Pressarfotshållaren är tillverkad av metall och håller pressarfoten stadigt på plats. En liten spak på baksidan av pressarfoten tillåter smidigt pressarfotsbyte, snäpp av/på.

 


Pressarfotstryck

Justerbart pressarfotstryck för bästa sömnadsresultat i olika typer av tyger. Speciellt bra vid applicering eller sömnad i trikåtyger.

 

Hjälplinjer på stygnplåt, spollucka och frontpanel

Stygnplåten och spolluckan har guidelinjer i centimeter och inch för exakt sömsmån eller när du fållar. Likaså finns linjal i centimeter och inch på friarmsbordet.

 

Kraftfull undermatning Superior Feed System™

Det unika kraftfulla undermatarsystemet matar dina tyglager med perfektion. Undermataren är boxformad och har en lång mataryta med många matartänder som tar tag i tyget redan innan nålens första nedslag.

 

Hastighetskontroll

Du kan välja funktionen att sy med hög eller låg fart på din symaskin. Låg fart utvinner mer kraft ur symaskinen och är dessutom en säkerhet om t.ex. barnet ska sy.

 

Backmatningknapp

Håll knappen inne och maskinen syr bakåt, används för att fästa sömmen eller till förstärkning.

 

Huv

Med symaskinen följer en hård huv som skyddar den från damm när du inte använder symaskinen.

 


Garanti

5 års garanti - kostnadsfritt.

Sveriges populäraste symaskin
En av världens mest producerade symaskinsmodell kommer från Janome, nämligen Easy Jeans - nu i uppgraderad med nål-på-trädare.
Easy Jeans är en väldigt omtyckt allround maskin som syr det mesta och som även är mycket stark och enkel att använda.

Sy- och hobbymaskin - mekanisk (grupp 3)
19 sömmar inkl. 1 st 1-stegs knapphål
Extra högt pressarfotslyft
SFS matarsystem
Justerbart pressarfotstryck
Hård huv medföljer
Hög/låg fart
Extra stark symaskin
Nålträdare
5 års full garanti

Full kontroll
Här finns det inga inbyggda genvägar. Du ställer manuellt in alla sömmar, stygnlängd och bredd. Liggande spolsystemet som är trasselfritt och som gör att maskinen syr nästan ljudlöst och du har full kontroll över trådmängden på undertråden.

Unik stygnplåt ger dig exakta mått
Stygnplåt med viktiga markeringar för ökad noggrannhet. Du får flera sömsmåns alternativ.

Tillbehörsask
Förvara alla dina tillbehör lätt åtkomligt i den inbyggda tillbehörsasken. Plocka bort tillbehörsasken för att få tillgång till friarmen.

Superior Feed System™
Endast Janome symaskiner har detta unika matarsystem “Superior Feed system” som flyttar tyget i perfekt synkronisering mellan nål och undertråd. Den 7-delade mataren arbetar med en platt matarmekanism som håller matartänderna parallellt med stygnplåten oavsett om du syr framåt eller bakåt.

Välj bland 19 sömmar
Inklusive ett traditionellt automatiskt knapphål. Sömutbudet finns i upptill 6,5 mm breda sömmar och knapphål, nyttosömmar, stretchsömmar, fållsömmar och ett par dekorsömmar.

Standard pressarfötter som ingår:
Sicksackfot (monterad på maskinen)
Auto 1-stegs knapphålsfot
Applikationsfot
knapphålsfo
Blindfållfotaksömfot
Overlockfot
Blixtlåsfot


Standard tillbehör
Skruvmejsel liten och stor
Rengöringsborste
Sprättkniv
Nålask
5 st spolar
Trådrullestopp litet och stort
Filt
Extra trådrullehållareuiltguide
Hård huv
Fotpedal (hög/låg funktion) med strömkabelnstruktionsbok på svenska

Känner du dig fortfarande osäker på något innan ditt köp?

Skicka gärna dina frågor eller funderingar om den här varan.

Använd kontaktformuläret här.