• Snabb leverans
 • Tryggt köp
 • Gratis 5 års fullgaranti

BabyLock

Baby Lock Gloria

Baby Lock Gloria Baby Lock Gloria ( Triumph), är en kombinationsmaskin med mängder av stygnvariationer.

Läs mer
Finns i lager

Artikelnr: gloria
 • Beskrivning

  Baby Lock Gloria

  Baby Lock Gloria ( Triumph), är en kombinationsmaskin med mängder av stygnvariationer.

  Med enkel lufträdning av griparna och nålarna går det lekande lätt att trä maskinen.
  Baby Lock Gloria är kombinationsmaskinen för dig med passion för sömnad.
  Med en kombinationsmaskin bestående av top of the line - overlock och covermaskin i en och samma maskin, är dina möjligheter obegränsade.

  Ingen trådspänning att ställa in, utan Gloria levererar exakt rätt mängd tråd till stygnet, anpassat till alla typer av tyg.

  Med stor upplyst arbetsyta, höghastighet, chain off, knälyft och inte minst en supersnygg maskin som pryder sin plats i syrummet.

  Baby Lock Gloria är väldigt enkel att använda och levererar den bästa kvaliteten av overlock & coversömmar på marknaden.

  Med det stora invändiga arbetsutrymmet( 12,7 cm till höger om nålen ) som är väl upplyst av hela 6 LED lampor, har du gott om plats att sy kedje-, tvilling- och trillingsömmar, långt in på tyget .

   

  Baby Lock Gloria syr kombinationssömmar med 2-8 trådar.

  Det är den enda overlocken på marknaden 8 trådar och som kan kombinera 4- trådig overlock-,kedje- eller tvillingsömmar i en och samma operation.
  Det möjliggör att du kan sy en proffsig söm med en kedjesöm + overlock i ett moment, du kan även reglera vilken sömsmån du ska ha genom vilken av de 3 nålarna du använder.

  Med Baby Lock Gloria ändrar du enkelt från overlock till tvilling/kedjesöm.

  Väldigt smidigt är att vid coversöm, syr Baby Lock Gloria en trådkedja utanför tyget( sk.a chain off), vilket förhindrar att sömmen repas upp.

  Gloria är även utrustad med det patenterade vågstygnet wave, som öppnar för mera kreativitet med dekorativa stygn.

  Sömmar

  Baby Lock Gloria syr syr alla overlock och coversömmar samt även den unika dekorativa vågsömmen både som söm, flatlock och rullfåll där över- och undergripartråden framträder stegvis vart 25:e stygn och skapar en vågformad söm ”wave”. 

  • 8-, 7-, 6-, 5-, 4-, 3- och 2-trådiga overlocksömmar
  • 5-trådig overlock med kedjesöm
  • 4-trådig förstärkt overlock, stretch overlock, rynkning och trillingsöm
  • 3-trådig vågsöm, overlock, kastsöm bred och smal, vågflatlock och flatlock, smalfåll, picot kantning, vågrullfåll, rullfåll, smal och bred tvillingsöm
  • 2-trådig flatlock bred och smal, filtsöm, stegsöm och kedjesöm

    

   

  DETALJER

  Luftträdning 

  Baby Lock Gloria är overlock-/coversöm maskinen som närmast trär sig själv. Med RevolutionAir, motordriven luftträdning av bägge nålarna och alla tre griparna trär du din kombinationsmaskin på nolltid.

  Automatisk trådleverans

  Beräknar och levererar exakt trådmängd till varje stygn. Stygnen blir perfekta i alla typer av tygkvaliteter även med olika trådgrovlekar. När du lyfter pressarfoten frigörs trådarna och du kan enkelt dra dem ur maskinen.

  Nålsystem

  Baby Lock Gloria har vertikala nålar vilket ger mer kraft för bättre stygnkvalitet i tjocka tyger. fem nålfästen för två separata overlock nålar och tre separata coversömnålar.
  Superstretch nålen (HAx1SP) rekommenderas till overlock sömmar och ELx705 nålar till coversömmarna.
  Superstretch nålen har kulformad spets för att lätt och enkelt gå igenom alla typer av tyg utan att skada tyget. Nålen är anpassad till overlockens höga hastighet samt utformningen tillåter griparen att komma nära nålen och skapa perfekta stygn. ELx705 nålen är anpassad för att skapa bästa coversömmen. Byt nål ofta, helst efter varje projekt.

  Justerbar stygnlängd

  Stygnlängdsvredet sitter lättåtkomligt på maskinen. Stygnlängden är justerbar för stygn 0,75 – 4,0 mm långa. Lägre tal – kortare stygn, högre tal – längre stygn. Stygnlängden är synkroniserad med den främre mataren för ett perfekt stygn. ”M” markeringen står för rekommenderad stygnlängd för rullfåll.

  Differentialmatning

  Baby Lock Gloria är utrustad med en unik differentialmatning för att förhindra att tyget drar ihop eller töjer sig samt gör det möjligt att rynka och sträcka tyget.

  Differentialmatningen är uppbyggd på sju kraftfulla matare, de främre matarna styrs av stygnlängden och matar så mycket tyg som behövs till varje stygn. De bakre matarna, varav en är extra bred matar så mycket tyg som differentialreglaget är inställt på. Du kan justera differentialen mellan 0,6 (töjer) till 2,0 (drar ihop).

  För sömnad i stretchtyger rekommenderar vi 1,3 – 1,5. Matarsystemet håller stygnen platta och i balans oavsett hastighet, tyg eller stygn. När du ändrar skärbredden rör sig stygnfingret och knivbladen tillsammans, vilket innebär att trådarna inte behöver justerar.

  Pressarfotstryck

  Pressarfotstryckets reglage finns placerat på maskinens vänstra sidokåpa.
  Du kan justera pressarfotens tryck mot tyg och matare i sju olika lägen, med markering för normaltryck.

  Pressarfotslyft

  Gloria har ett extra högt pressarfotslyft, hela 6 mm.

  Trådkniv

  På Baby Lock Gloria vänstra sidokåpa sitter trådkniven för att enkelt skära av tråden efter sömslut, smidigt och bekvämt.

  Över- och underkniv

  Knivarna skär rent tygkanten och är placerade nära nålarna för perfekt resultat i skarpa kurvor. Underkniven är fast och överkniven är rörlig, monterad underifrån på maskinen för att klara tjocka tyger och de är tillverkad av stål och ytbehandlade (tungsten). vilket gör dem slitstarka och skarpheten håller längre.

  Det följer även med en extra överkniv. Du kan fälla ner och upp kniven samt justera skärbredden med utvändiga vridreglage efter eget önskemål beroende på ditt tygval för perfekta sömmar..

  Över- och undergriparen

  Tubformade gripare garanterar snabb och problemfri trädning. Griparna är extra starka liknande kvalitet som används inom industrin. Du kan använda grova dekorativa trådar i griparna, för att skapa ett fylligt sömresultat.

  Övergriparen skapar sick-sack på ovansidan. Övergriparens tråd är den gripare som oftas byts ut mot en tjock dekorativ tråd vid sömnad av t.ex. rullfåll och flatlock. Undergriparen syr sick-sack på sömmens baksida.

  Stygnplåten

  Stygnplåten är försedd med ett stygnfinger som kan varieras i två lägen, standardläge för breda sömmar, och rullfåll läge för smala sömmar. Stygnfingret fälls automatiskt ner när stygnlängden ställs in för rullfåll.

  LED belysning

  Arbetsområdet är bekvämt belyst med LED belysning, 6 st.

  Tillbehörsförvaring

  Enkel och praktisk förvaring av tillbehören i utrymmet under trådstativet.

  * 8-trådig kombinationsoverlock

  * Trilling- tvilling & kedjesöm

  * Wave söm förstärkt stretchsöm

  * Vertikala nålar

  * Moterdriven luftträdning av nålarna 

  * Moterdriven luftträdning av griparna

  * Automatisk trådleverans

  * Stor invändigt arbetsutrymme - 12,7 cm

  * 1500 stygn i minuten

  * Knälyft

  * 5 års full garanti

   

   

   

   

   

   

 • Fråga om produkt

  Du kan nå oss på info@zannaz.se

  Känner du dig fortfarande osäker på något innan ditt köp?

  Skicka gärna dina frågor eller funderingar om den här varan.

  Använd kontaktformuläret här.

 • Recensioner

  Bli först med att recensera denna produkt!

  Din recension:

  För att skicka en recension måste du vara inloggad.